Dames 1 wint met 3-1 van DeVoKo DS2

Zaterdag speelde Holyoke DS1 in Sporthal de Zomp tegen TiMaX/DeVoKo DS2 uit Denekamp. Nummer 4 tegen nummer 6 van de ranglijst, op voorhand een wedstrijd tussen 2 teams die aan elkaar zijn gewaagd.

Holyoke begon sterk aan de wedstrijd. Er werd direct een voorsprong gepakt en deze werd punt voor punt verder uitgebouwd. Op alle vlakken werden de taken goed uitgevoerd. De pass werd netjes verzorgd, waardoor er veel variatie in de aanval mogelijk was. Met afwisselende aanvallen zorgden de dames ervoor dat DeVoKo moeite had om in het spel te komen. Holyoke kwam geen moment in de problemen en pakte de 1e set overtuigend met 25-14.

In de 2e set weet Holyoke het sterke spel door te trekken. Er wordt opnieuw weer een voorsprong gepakt. Toch komt DeVoKo beter in haar spel en weten ze de achterstand weer in te lopen. Het gaat lange tijd gelijk op, maar Holyoke weet aan het einde van de set met goed spel weer uit te lopen. De 2e set wordt door de Enterse dames met 25-20 gewonnen.

De 3e beginnen de dames uit Enter zwak. DeVoKo legt met een sterke service druk op de passlijn van Holyoke. Hierdoor kijken de dames direct tegen een achterstand aan. Holyoke weet zich snel te herpakken en komt weer op gelijke hoogte. De punten gaan over en weer tot een stand van 23-23. Met 2 mooie aanvallen van Lotte Voortman gaat de 3e set met 25-23 naar Holyoke.

Met een voorsprong van 3-0 is de winst binnen, maar Holyoke wil ook graag de laatste set winnen. De dames beginnen slordig en maken een aantal onnodige fouten. Hierdoor wordt er direct tegen een achterstand aangekeken. Het lukt Holyoke niet het sterke spel uit de vorige sets door te trekken. DeVoKo loopt uit tot 21-14. De dames uit Enter geven zich nog niet gewonnen en met een sterke opslagserie van Marije ten Brinke knokt Holyoke zich punt voor punt terug tot 23-23. Uiteindelijk is het toch DeVoKo die de laatste 2 punten naar zich toetrekt en daarmee de 4e set wint met 23-25.

De 3-1 winst levert Holyoke 4 punten op. Hiermee zit de 1e helft van de competitie erop en gaan de dames als nummer 4 de feestdagen in. De volgende wedstrijd staat gepland op vrijdagavond 11 januari tegen Dynamo Tubbergen DS2.