Eerste overwinning voor dames 1 in de promotieklasse is een feit

Op zaterdagmiddag 13 oktober speelde Holyoke D1 thuis tegen Apollo D3. Na een aantal wedstrijden maar een paar punten te hebben gepakt waren de dames erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Aan het begin van de eerste set komt de pass niet bij de spelverdeelster, waardoor Holyoke op een achterstand komt van 8-2. De dames herpakken zich gelukkig goed en komen op een gelijkstand met Apollo. De beide teams lopen gelijk op, maar uiteindelijk komt Holyoke op een achterstand van 22-20. Met een mooie aanval van Marije ten Brinke en een tactische bal van Iris Mulderij komen de dames bij tot 23-23. De dames vechten voor elke punt en winnen uiteindelijk de eerste set met 26-24.

In de tweede set beginnen de dames van Holyoke, net als in de eerste set, wat slordig. De achterstand wordt echter snel weer weggewerkt door een mooie opslagserie van Chantal Jannink. Holyoke loopt verder uit. Bij een voorsprong van 17-14 neemt Apollo een time-out. Helaas lukt het de Enterse dames hierna niet om de pass nog te brengen, waardoor Apollo uitloopt. Bij een achterstand van 22-19 neemt Holyoke een time-out. Hierna herpakken de dames zich ontzettend goed en winnen wederom de set met van 26-24.

Nu de winst zo dichtbij is, willen de dames niets liever dan ook de 3e set pakken. Holyoke speelt overtuigend als team samen, waar dit bij Apollo niet het geval is. Iedereen gaat voor elke bal en met een mooie aanval van Jette Voortman wint Holyoke ook de 3e set met 25-19.

Holyoke zit goed in de wedstrijd en begint sterk aan de laatste set met een mooie opslagserie van Iris Mulderij. De dames geven de voorsprong niet meer weg en staan voor met 18-13. Holyoke zet door en geeft Apollo geen kansen meer. Met overtuiging wint Holyoke ook de laatste set met 25-19.

De eerste overwinning in de promotieklasse is een feit voor de dames uit Enter. Volgende week vrijdag 19 oktober speelt Holyoke om 20:00 uur in Geesteren tegen Tornado D2.