Dames 1 verliest met 3-2 van Saasveldia

Vrijdagavond reisden de dames van Holyoke af naar Weerselo om te spelen tegen Saasveldia DS 1.  Helaas miste het team een aantal eigen speelsters, oa. door blessures, waardoor er een beroep moest worden gedaan uit speelsters uit andere teams.

Holyoke begint de wedstrijd moeizaam. Er worden te veel eigen fouten gemaakt, waardoor Saasveldia een voorsprong pakt. Holyoke kijkt de hele set tegen een achterstand aan, maar komt wel steeds beter in de wedstrijd. Met een mooi blokpunt van Laura Hazalhorst wordt de achtervolging ingezet. Maar helaas komt dit te laat en gaat de 1e set met 25-21 naar Saasveldia.

De 2e set beginnen de dames uit Enter scherp. Er wordt druk gezet met de service en met de aanval worden mooie punten gescoord. Er staat al snel een voorsprong van 8-13 op de borden. Danielle Weusink (DS2) maakt blokkerend een aantal mooie punten en zo wordt de voorsprong verder uitgebouwd. Deze voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven en Holyoke wint de 2e set met 14-25.

In de 3e set zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Met een sterk blokkerende Lotte Voortman slaat Holyoke direct een klein gaatje. Door een aantal onnodige fouten aan Enterse kant, staat het met 6-6 al snel weer gelijk. Saasveld weet vervolgens een voorsprong te pakken. Met een stand van 18-15 neemt (inval)coach Gerard Schreijer een time-out. Holyoke knokt zich in een aantal lange rally’s terug tot 24-24. Met een ace van Eline Oosterveen komen de dames op set-point. Deze weten de dames direct te benutten. Met 24-26 gaat de 3e set naar Holyoke.

In de 4e set loopt Holyoke continu achter de feiten aan. Het goede spel van de vorige set is volledig verdwenen. Er worden te veel onnodige fouten gemaakt en Saasveld krijgt veel punten cadeau. De pass komt niet meer bij de spelverdeelster en Saasveldia heeft een antwoord op alle aanvallen van Holyoke. De dames weten dit niet om te draaien en geven de set met 25-15 uit handen.

Een 5e set moet bepalen wie de winnaar wordt. Helaas voor de dames uit Enter is de 5e set een kopie van de 4e. Holyoke komt direct weer op achterstand en maakt dit niet meer goed. Met 15-7 wint Saasveldia de 5e set en daarmee ook de wedstrijd. Holyoke neemt 2 punten mee terug naar Enter en komt daarmee op 5 punten uit 3 wedstrijden.