Holyoke dames 1 verliest nipt van Dynamo Tubbergen DS3

Vrijdagavond reisden de dames van Holyoke af naar Tubbergen om daar de eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Vorig seizoen is Holyoke kampioen geworden in de eerste klasse waardoor ze dit jaar uitkomen in de promotieklasse.

In het begin van de eerste set verliep het allemaal moeizaam. Dynamo beschikte over een erg scherpe service waardoor het lastig was de pass bij spelverdeelster Iris Mulderij te brengen. Na een aantal ballen wist Holyoke dit om te draaien en lieten zij een stabieler spel zien. Omdat de achterstand al groot was werd het steeds moeilijker om weer bij te komen. Dynamo wist de eerste set binnen te slepen, 25-21.

De tweede set begon Holyoke meteen met een aardige voorsprong. Dynamo begon fouten te maken en de dames uit Enter maakten hier goed gebruik van. Lotte Voortman wist op de diagonaalpositie veel te scoren. De tweede set won Holyoke met een stand van 22-25.

Al snel stond in het begin van de derde set een achterstand op het scorebord. Na ongeveer tien punten werd dit omgebogen naar een gelijke stand. Mayke Scholten, die sinds dit seizoen weer in dames 1 speelt, maakte het de midspeelsters aan de andere kant erg lastig. Het spel wat Holyoke liet zien was niet genoeg. De derde set werd gewonnen door Dynamo met 25-22.

In de vierde set lieten de dames uit Enter een stabiel en goed spel zien. De pass lag goed waardoor de midspeelsters konden worden aangespeeld. Al snel had Holyoke een mooie voorsprong opgebouwd, 17-21. Dynamo gaf de set niet zomaar gewonnen. Hierdoor werd het aan het einde van nog erg spannend. Holyoke trok aan het langste eind en wist de vierde set binnen te slepen met 24-26.

Dat betekende een vijfde en beslissende set. Dynamo begon aan service en maakte hier meteen goed gebruik van. De hele set bleef Holyoke de dames uit Tubbergen bij maar de vijfde set werd uiteindelijk gewonnen door Dynamo met 15-13.

 

Volgende week zaterdag speelt Holyoke thuis in sporthal de Zomp om 17:00 uur tegen Dynamo Tubbergen DS2.