Dames 1 pakt volle buit tegen Grol

Zaterdag 14 april speelde Holyoke thuis voor een volle tribune tegen de nummer 7 Grol DS1. De dames uit Enter gingen de wedstrijd in met eenzelfde puntenaantal als de concurrent voor het kampioenschap Cupido, daarom was het belangrijk om de volle buit te pakken voor een goede uitgangspositie voor de laatste wedstrijd.

foto van Holyoke dames 1.

In het begin van de eerste set begon Holyoke wat onwennig. De passlijn had moeite met het verzorgen van een goede pass. Na een paar punten te hebben achtergestaan pakte Holyoke het weer op en wist de eerste set grandioos binnen te slepen, 25-12.

De tweede set leek een kopie van de eerste. Het goede spel uit de eerste set werd doorgezet en Grol had geen antwoord op de gevarieerde aanvallen van Holyoke. Deze set werd wederom overtuigend gewonnen, 25-9.

Door een aantal goede services aan Enterse kant keek Grol in het begin van de derde set al snel tegen een achterstand aan. Holyoke liet een erg stabiel en goed spel zien. De derde set werd gewonnen met 25-13.

In de vierde set leek de concentratie bij de dames uit Enter weg te zijn. Grol kwam weer in het spel en wist het Holyoke in de laatste set nog erg moeilijk te maken en kwam zelfs op een voorsprong van 19-15. Na een time-out pakten de Enterse dames het weer op. De aanvallen leverden weer punten op en door een sterk blokkerende Marije ten Brinke werd de achterstand snel omgebogen in een voorsprong. Lotte Voortman wist met haar service het laatste punt binnen te slepen en daarmee ook de vierde set (25-23).

Holyoke sluit haar laatste thuiswedstrijd af met een belangrijke 4-0 overwinning. Doordat concurrent Cupido in Rekken met 3-2 verloor van Revoc kan Holyoke zich koploper noemen. Holyoke staat nu met 82 punten uit 21 wedstrijden op de eerste plaats, direct gevolgd door Cupido met 79 punten. Aanstaande vrijdag moet dan de beslissing vallen. De kampioenswedstrijd: Cupido-Holyoke.